Werken met een Hittegolf 

Werken met een Hittegolf  | Attend

 

Het kan je niet ontgaan zijn; we zitten momenteel in een hittegolf. Om deze week iets verdraaglijker te maken hebben wij wat tips voor je op een rij gezet.

Werken met een Hittegolf

 

1. WATER

Genoeg drinken is ontzettend belangrijk met dit weer. Het beste is om water te drinken om zo uitdroging te voorkomen. Genoeg drinken verminderd tevens kwaaltjes als hoofdpijn en een slechte concentratie. Maak je water nog lekkerder met een schijfje citroen, wat blaadjes munt of ander fruit erin. En trakteer jezelf na het werk met een koud biertje of glaasje witte wijn.

2. FRUIT

Naast dat fruit lekker is om in je water te doen. Is het met dit weer ook belangrijk om veel van te eten. Het is gezond en houdt tevens je vochtbalans op peil. Neem lekker een fruitsalade mee. En dan met name watermeloen, appels, bananen, aardbeien of frambozen. Waarom? Dit is afkoelvoedsel. Ze zorgen ervoor dat je vocht- en zouttekorten in je lichaam weer worden aangevuld. Daarnaast zitten ze boordevol vitaminen. Ook niet onbelangrijk. Houd je niet zo van salades? Je kunt ‘s morgens ook een smoothie maken om
mee te nemen!

3. WARMTE

De een gooit bij hitte het raam meteen open, de ander houdt het juist dicht: wat is de beste manier om het binnen (soort van) koel te houden?
Oké, komt ie dan: je ramen dicht houden is op hete dagen echt verstandiger. Hoogstwaarschijnlijk is het buiten warmer dan binnen, en als je het raam openzet trekt die warme buitenlucht dus naar binnen. Ventileren kun je het beste vroeg in de ochtend doen of in de avond (mocht je dan nog werken).

4. EXTRA OUTFIT

Op de werkvloer moet er natuurlijk een professionele outfit gedragen worden. Neem daarom vooral je zomerse outfit mee die je na je dienst aan kunt doen. Even omkleden en je kan zo door naar het strand!

5. ZONNEBESCHERMING

In de zomer zitten de terrasjes vol. Als je buiten aan het werk bent, vergeet je dan vooral niet in te smeren. We willen niet dat je zo rood wordt als de kreeft die je serveert. Zelfs als je niet snel verbrand is insmeren tijdens een hittegolf heel belangrijk voor behoud van een gezonde huid.

6. ZONNEBRIL

Uiteraard is de meest gewilde zonnebril van deze zomer die van Attend! Een goede look om de zon tegemoet te gaan. Ben je in dienst bij Attend en heb je de Attend zonnebril nog niet? Neem dan contact op met je accountmanager en wij sturen hem naar je op!

 

Attend Zonnebril

Lees ook

Vacatures Neem contact op