Stage bij Attend

Stage bij Attend Feb 2018

Stage lopen bij Attend

Als jong bedrijf helpt Attend graag bij de ontwikkeling van jonge mensen. Daarom bieden wij studenten het gehele jaar stageplaatsen aan voor diverse functies zoals: Communicatie, Human Resource en Finance . Het afgelopen half jaar hebben vier toppers bij ons stage gelopen. Hieronder volgt in het kort hun ervaring…

Untitled design

Bij Attend wordt afstuderen toch een beetje leuk

Auteur: Sanne Smit (afstudeerstage Communicatie)

Afstuderen is al een spannende periode op zich, daarom is het fijn als je in deze periode bij een bedrijf aan de slag gaat waar je je op je gemak voelt en waar ze je jouw ding laten doen. Attend is zo’n bedrijf!

Mijn naam is Sanne Smit, ik ben vierdejaarsstudent Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Op het moment ben ik bezig met mijn afstudeerperiode. Mijn afstudeeropdracht voer ik uit voor Attend. Al vanaf het moment dat ik contact opnam met Attend, kreeg ik een fijn gevoel bij het bedrijf. Ik werd vol enthousiasme aangenomen als afstudeerder. Ze stonden gelijk voor mij klaar en wilde er samen met mij voor zorgen dat ik tot een zo goed mogelijke afstudeeropdracht kwam; een afstudeeropdracht waarbij ik me fijn voelde en waar zij wat aan hebben. Dit zorgde ervoor dat ik met een hoop minder stress het afstudeertraject in ging.

Op de eerste dag van mijn afstuderen werd ik fijn ontvangen, iedereen bood zich aan voor het geval ik hulp nodig zou hebben. En daar was niets aan gelogen. Op het moment dat ik iemand nodig had, maakte ze direct tijd voor mij vrij en probeerde ze mij zo goed mogelijk te helpen. Aan betrokkenheid van de Attend medewerkers kwam niks te kort.

Ik ben zelf snel gestresst en de afstudeerperiode was dan ook niet iets waar ik naar uitkeek, maar Attend heeft mij hier de afgelopen tijd goed doorheen geholpen. Alle betrokkenheid en enthousiasme vanuit het bedrijf hebben mijn stress verminderd. Samen met Attend moet het goedkomen. Ik ga een afstudeeropdracht volbrengen waar ik trots op ben en waar Attend wat aan heeft!

logo Attend banner

Mijn Stage bij Attend

Auteur Jeroen Duin (HR Stagiair)

Mijn naam is Jeroen Duin, tweedejaars Human Resource Management student aan Hogeschool Windesheim te Zwolle.

Op 5 februari begon mijn allereerste stage, de meewerkstage. Veel zenuwen had ik niet, want op de dag van kennismaking heb ik iedereen al ontmoet, samen met drie andere stagiaires. Dat was erg fijn. In de eerste week werd iedere stagiair ingewerkt.

De medewerkers van Attend zijn behulpzaam, waardoor je een goede en prettige stage beleeft. Voor mijn stage moest ik een aantal opdrachten maken. Die opdrachten werden gelijk in samenwerking met Attend vormgegeven en ingepland. Dat gaf mij een erg goed gevoel. Je hebt dan houvast en een goed overzicht hoe je de opdrachten wilt inplannen en uitvoeren.

Het ligt in mijn karakter om eerst de kat uit de boom te kijken. Bij Attend werd dit goed opgevangen door met mij in gesprek te gaan. Door dit gesprek kreeg ik meer vertrouwen, waardoor ik meer durfde te vragen met als direct gevolg dat ik meer werkzaamheden kreeg. Hierdoor zat ik lekkerder in mijn vel en heb ik vertrouwen in een goede afloop van mijn meewerkstage.

logo Attend banner

Leuk, leerzaam en prettig afstuderen!

Auteur Chaima Kouraji (afstudeerstage Finance)

Drie maanden geleden ben ik begonnen met stage lopen bij Attend. Ik zit momenteel in mijn laatste jaar ‘Bedrijfseconomie’. Om mijn opleiding af te kunnen ronden moet ik een afstudeeronderzoek doen. Ik vind het erg leuk dat ik dit interessante afstudeeronderzoek bij Attend mag uitvoeren.

De cultuur van Attend past goed bij mij. Je kan hier namelijk helemaal jezelf zijn. Er hangt een prettige werksfeer en de collega’s zijn behulpzaam, gezellig en attent!

Je krijgt veel vrijheid om je eigen invulling te geven aan de stage. Zo mag je zelf kiezen aan welke opdrachten je meewerkt. Op deze manier krijg je veel aspecten te zien van het bedrijf, waar je ontzettend veel van leert. Van crediteuren- en debiteurenbeheer tot aan managementrapportages. Bovendien is er genoeg ruimte om aan je afstudeeropdracht te werken. Bij Attend kan je altijd terecht met vragen over de werkzaamheden of je afstudeeronderzoek.

Het is een bedrijf waar ik graag stage loop. Ik zal dan ook met plezier terugkijken en ben erg dankbaar voor de ervaring die ik op heb mogen doen tijdens deze leerzame, leuke en gezellige periode.

logo Attend banner

HR stage bij Attend

Auteur Marc van Oort (HR Stagiair)

Een meeloopstage is een belangrijk moment in een studie. Het is het moment in je studie waarin je de studieboeken laat liggen en de praktijk induikt. Het is dan ook fijn om stage te lopen bij een bedrijf waar je voldoende begeleiding krijgt, zodat je veel kunt leren. Ik vind dat Attend zo’n bedrijf is.

Ik ben Marc van Oort, een bedrijfskunde MER student aan de Hogeschool van Utrecht. Momenteel loop ik een HR stage bij Attend. Attend is een relatief klein bedrijf waarbij alle afdelingen bij elkaar zitten.  Ook is er een platte hiërarchie in het bedrijf. Door de korte communicatielijnen kan je als stagiair overal terecht met je vragen. De open sfeer van Attend zorgt voor gezelligheid, al wordt er wel hard gewerkt.

Door de platte hiërarchie is er ook de ruimte om je mening te geven. Het bedrijf is volop in ontwikkeling en staat open voor eigen inbreng. Dit geeft mij als stagiair ook het gevoel dat Attend naar mijn mening luistert. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat ik bij een stage meer doe dan alleen maar koffie halen, dit is bij Attend zeker het geval.

Attend is dus een leerzaam, gezellig bedrijf dat luistert naar je mening. Ik ben dan ook erg blij dat ik de uitdaging bij Attend ben aangegaan.

Untitled design

Wil jij ook stage lopen bij Attend? Stuur ons een open sollicitatie met daarin naar wat voor stage jij op zoek bent en per wanneer. Klik hier om je start van een te gekke leerzame periode te beginnen!

Lees ook

Vacatures Neem contact op