Kookbegeleider in de Zorg

Kookmaatje in de Zorg | Attend.nl

Kookmaatje

Hospitality in de zorg wordt soms onderschat. Juist in een branche als de zorg kan dat beetje extra echter het verschil voor een ander. Bij Attend staat gastvrijheid op één. Ook in de zorg! Samen met Care Culinair leidt Attend werknemers op om als kookbegeleider in de zorg aan de slag te gaan bij zorginstelling Van Neynsel.

Van Neynsel

Van Neynsel is een ouderen zorgorganisatie die hulp biedt in de vorm van thuiszorg, maaltijdservice of intensieve zorg of verpleging op hun locaties. Een service die zij de o.a. dementerende ouderen bieden is te koken met kookmaatjes.

Samen met de bewoners gaan de kookbegeleiders aan de slag met maaltijden bereiden. Hierbij wordt er een passie voor koken gedeeld. Om kookmaatje te zijn wordt dan ook een affiniteit met de zorg en werken met ouderen gevraagd. Voor de kookmaatjes aan de slag gaan krijgen zij ook nog een tweedaagse betaalde opleiding van onze partner Care Culinair.

Care Culinair

Care Culinair traint onder andere medewerkers in de zorg en welzijn bij het bereiden van maaltijden in kleinschalige woonsituaties. Tijdens de training die de kookmaatjes ontvangen wordt o.a. behandeld hoe de medewerkers met beperkte middelen en tijd toch leuke, smakelijke en verantwoorde maaltijden kunnen bereiden met de bewoners. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan hygiëne en de HACCP-richtlijnen.

Meer informative over Care Culinair klik hier

Kookmaatje aan het woord

Karin: “Het is voor mij de leukste baan ooit! Mensen helpen ligt in mijn aard.”

Benieuwd hoe een dag als kookmaatje eruit ziet? Lees hier ‘zomaar een dag van een kookmaatje’

 

Wordt Kookbegeleider

Gedurende het hele jaar zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s die aan de slag willen als kookmaatje. Collega’s met een passie voor koken en interesse in de zorg. Als kookmaatje schrik je niet af van verantwoordelijkheid en weet je om te gaan met de bewoners als gasten. Wij zoeken die medewerkers, waar wij het volste vertrouwen in hebben om in te investeren door middel van een waardevolle opleiding.

Wil jij ook aan de slag als kookmaatje?

Solliciteer nu!

Lees ook

Vacatures Neem contact op